nieuws

Kruidenier Groep maakt doorstart als Verscentrum Noord

Nieuws

Kruidenier Groep maakt doorstart als Verscentrum Noord
Foto RBM

Groothandel Ter Wal in Meppel, onderdeel van het failliete Kruidenier Foodservices, maakt een doorstart onder de naam Verscentrum Noord. Details over de financiering zijn nog niet bekend. Ook het SRV-concept ‘Uw kruidenier’ voor de rijdende winkels wordt doorgezet.

Het akkoord is vrijdag 14 maart bereikt, zo maakt Verscentrum Noord bekend.
Ter Wal werd in 2012 overgenomen door Kruidenier Foodservices na een faillissement van het toen 100-jarige bedrijf. Nadat bekend werd dat Kruidenier zelf in surseance verkeerde is een aantal mensen binnen Ter Wal gesprekken aangegaan met vaste klanten, de curator en een aantal investeerders. Uiteindelijk hebben die gesprekken op 14 maart geleid tot een doorstart van de handelsactiviteiten onder de naam Verscentrum Noord.

Activiteiten

‘Veel medewerkers van Meppel hebben zich ingezet om de klanten te ondersteunen en zoveel als mogelijk te voorzien van alle goederen’, laat de vestigingsmanager van Verscentrum Noord, Rogier de Bruin weten. Hij is blij met de blijvende betrokkenheid van de medewerkers, toeleveranciers en klanten, waardoor de doorstart draagkracht vond en snel gerealiseerd kon worden.

Komende weken moet blijken hoeveel klanten blijven of gaan bestellen, aldus De Bruin. Daarna wordt bekeken hoeveel personeelsleden hun baan kunnen behouden.

De activiteiten van Verscentrum Noord richten zich op de verkoop van AGF en retail-gerelateerde levensmiddelen aan  kleinschalige en grootschalige retail, waaronder slagers en bakkers.

Reageer op dit artikel