nieuws

Klaes Hoekstra gaat ‘de politiek in

Nieuws

Klaes Hoekstra gaat ‘de politiek in

Bakker Hoekstra gaat zich met de politiek bemoeien. De ondernemende bakker verwacht een lage opkomst op 19 maart bij de gemeenteraadsverkiezingen en wil het tij keren.

‘Als we de media mogen geloven wordt er een bedroevend lage opkomst verwacht’, aldus Hoekstra. De bakker wil de opkomst verhogen. Hiertoe heeft hij ook een verkiezingsbord gemaakt met een knipoog naar de deelnemende partijen in de gemeente Bedum.

Vanmiddag om 16.30 wordt het gevaarte naast de reguliere verkiezingsborden geplaatst bij de zuidelijke ingang van Bedum. Hoekstra kiest bewust voor dit tijdstip omdat het ‘uiteraard wel om een illegaal bouwwerk gaat en onze hardwerkende ambtenaren dan alvast genieten van hun weekend en op zijn vroegst op de maandag daarop de bakker verzoeken om dit weer weg te halen’. Alhoewel…. bakker Hoekstra gaat er vanuit dat de gemeente hier wel de humor van inziet en dit bouwwerk oogluikend toestaat tot aan de verkiezingen.

Stemrecht

De bakker geeft geschiedenisles, waarmee hij tevens de opkomst voor zijn verkopen wil verhogen. Aan zijn klanten schrijft hij: ‘Ons stemrecht stamt uit 1919, toen kregen mannen en vrouwen het recht om te kiezen en te stemmen. Een verworven recht waarvan wij zeker gebruik dienen te maken! 19 maart heeft u in ieder geval onbeperkt kiesrecht uit de vele soorten lekker brood die bakker Hoekstra iedere nacht weer vers voor u bakt. Het is ook de enige bakker die zowel voor als na de verkiezingsstrijd een ieder naar de mond bakt! Dus stem op uw warme bakker en u zit de komende vier jaar gebakken!’

Zijn brood wordt voorzien van diverse partijlogo’s. Ook bakt Hoekstra zijn befaamde ‘verkiezingsbrood’ voor de zwevende kiezer. ‘Dus neem het zekere voor het onzekere en kies voor kwaliteit want links, rechts, liberaal: heerlijk brood lusten ze allemaal!’

Reageer op dit artikel