nieuws

Jürgen van Dongen bakt wederom lekkerste worstenbroodje

Nieuws

Jürgen van Dongen bakt wederom lekkerste worstenbroodje
De winnaars Jürgen van Dongen (m), leerling-bakker Lars van Dongen uit Wagenberg (r) en de beste thuisbakker Jos Heerkens uit Berlicum.

Bakker Jürgen van Dongen uit Terheijden is voor de derde keer achter elkaar de winnaar geworden van de strijd om Het Lekkerste Brabantse Worstenbroodje. Op vrijwel alle onderdelen haalden de broodjes van Jürgen van Dongen de maximale score.

Negen professionele en vier consumentenjuryleden beoordeelden alle worstenbroodjes en hun oordeel was eensluidend. Uit handen van cabaretier Mark van de Veerdonk kreeg Jürgen van Dongen eind vorige week de trofee uitgereikt.

In de categorie Lekkerste Brabantse Leerling Worstenbroodje won leerling-bakker Lars van Dongen uit Wagenberg. De prijs voor de beste thuisbakker ging naar Jos Heerkens uit Berlicum.

Niveau

Volgens juryvoorzitter Ton Poppelaars was het niveau erg hoog in vergelijking met voorgaande jaren. Dit jaar werden voor het eerst ook worstenbroodjes bij alle professionele deelnemers gekocht door de Mystery shopper. ‘We willen graag dat de deelnemers scherp blijven, om te zorgen dat het worstenbroodje aan de eisen voldoet van een Brabants Worstenbroodje en de consument waar voor zijn geld krijgt. Bij het ophalen van de worstenbroodjes door de Mystery shopper was de kwaliteit bij een aantal professionals een stuk minder dan hun wedstrijdbroodjes.’

De strijd was ook te volgen op televisie, gisteren deed Omroep Brabant verslag van de finaledag en de uitreiking.

Deelnemers

Aan de strijd om Het Lekkerste Brabantse Worstenbroodje deden 42 professionals, 34 thuisbakkers en 35 leerlingen mee. Per categorie gingen uiteindelijk tien bakkers, vijf thuisbakkers en vijf leerlingen door naar de finale in De Rooi Pannen in Eindhoven, waar de finalisten ter plekke hun worstenbroodjes mochten bakken.

De worstenbroodjes zijn op de volgende criteria beoordeeld:

1. Uiterlijk aanzien bovenzijde

2. Uiterlijk aanzien onderzijde

3. Gehaktvulling

4. Brood

5. Consistentie / beet

6. Algehele smaak

 

De uitslag

Lekkerste Brabantse Worstenbroodje professionals

1         Bakkerij Jürgen van Dongen uit Terheijden

2         Bakkerij Lèon van Dongen uit Wagenberg

3          Bakkerij Bierman uit Waalwijk

Lekkerste Brabantse Thuisworstenbroodje

1          Jos Heerkens  uit Berlicum

2          Kees van Dongen uit Herpen

3          Jan Schellekens uit Uden

Lekkerste Brabantse Leerlingworstenbroodje:

1          Lars van Dongen uit Wagenberg

2          Lynn van Dommelen uit Elshout

3          Jill van Ruijven uit Made

 

De verkiezing tot Het Lekkerste Brabantse Worstenbroodje wordt jaarlijks georganiseerd door Scholengemeenschap De Rooi Pannen, Cingel College, Summa College en de Nederlandse Brood- en Banketbakkers Ondernemersvereniging in samenwerking met Omroep Brabant. Beko en BakePlus sponsoren de wedstrijd.

Reageer op dit artikel