nieuws

Hofleverancier Van Maanen in zee met Inc.

Nieuws

Hofleverancier Van Maanen in zee met Inc.
Bakker Van Maanen

Meesterbakker Van Maanen is een samenwerking aangegaan met Inc. uit het Overijsselse Reutum. Dit organisatie-­ en conceptontwikkelingsbureau ondersteunt de ambachtelijke bakker uit het Zuid-Hollandse Rijnsburg bij de stap die Van Maanen zet om op eigen te gaan staan. Het familiebedrijf kondigde eind 2013 aan dat het uit de Smaeckgroep stapt.

Het familiebedrijf is met meer dan vijftig eigen winkels de grootste ambachtelijke bakker van Nederland en draagt sinds 2007 het predicaat Bij Koninklijke Beschikking Hofleverancier. De bakker is nu nog onderdeel van de Smaeckgroep, een samenwerkingsverband dat bestaat uit zes ambachtelijke bakkerijen in de Randstad en Noord-­Brabant met 113 verkooppunten. Het familiebedrijf heeft besloten het samenwerkingsverband met de groep niet voort te zetten en verder te gaan onder zijn eigen naam. ‘Door de ontwikkeling van ons bedrijf zijn wij van mening dat de tijd rijp is om op eigen benen te staan. Dit willen wij doen vanuit onze eigen identiteit en de familiewaarden die daarbij horen. Vervolgens willen wij dit door vertalen in alle lagen van onze organisatie’, zegt Henk-­Jan van Maanen, algemeen directeur van Meesterbakker Van Maanen.

Het merk Van Maanen

De komende periode worden alle werkzaamheden rondom de nieuwe strategie, die eind 2014 zichtbaar wordt, in gang gezet. ‘Een merk is pas geloofwaardig wanneer het elke dag waar maakt wat het aan haar klanten belooft. Dit betekent dat wat aan de buitenkant verteld wordt, ondersteund dient te worden door de structuur van de organisatie en ervaren wordt in het gedrag van alle medewerkers’, aldus Bjørn Grundel, eigenaar van Inc. De basis hiervoor is reeds gevormd tijdens de identiteitssessies, waarin de essentie en de kernwaarden van het merk ‘Van Maanen’ zijn bepaald.

Dit voorjaar start het familiebedrijf met een medewerkerstraject, waarbij een gedeelde beleving wordt gecreëerd dat richting geeft en de basis vormt voor het dagelijks handelen. Gelijktijdig met dit traject wordt middels service design de organisatiestructuur geoptimaliseerd, zodat die zo nauw mogelijk aansluit bij de identiteit en de kernwaarden van Van Maanen. De cirkel wordt rond gemaakt door een nieuwe visuele identiteit die ook door Inc. wordt gerealiseerd. Inc. is een bureau voor organisatie-­ en conceptontwikkeling uit Reutum. Door zijn netwerkstructuur kan het bureau specialistisch werken in een breed speelveld. Inc. werkt onder andere samen met BAM, FC Twente, Rabobank, Zorggroep Sint Maarten en de Meilink Groep.

Reageer op dit artikel