nieuws

Gratis brood voor Groningers ‘in shock

Nieuws

Gratis brood voor Groningers ‘in shock

Een flink aantal ambachtelijke bakkers in Groningen heeft samen met Bakels-Senior een actiebrood ontwikkeld voor Groningers ‘in shock’. Het brood heet Stoet veur Grûnn en is bedoeld voor Groningers die de dupe zijn van de aardgaswinning in hun gebied.

Stoet veur Grûnn is speciaal ontwikkeld voor Groningers die zijn gedupeerd door de aardschokken of werkloos zijn geworden door de sluiting van een aantal grote bedrijven in de regio. De deelnemende bakkers bakken en verkopen het brood. Bakels-Senior levert de grondstoffen en ondersteunt de promotionele activiteiten.

Speciaal fonds

Consumenten kopen een actiebrood bij een deelnemende bakker. Ze dragen daarmee automatisch 20 eurocent af aan een speciaal fonds. Vervolgens kunnen ze via de Facebookpagina of via een e-mail naar stoet@live.nl mensen nomineren voor gratis brood. Dat gebeurt anoniem ‘Nomineer alleen mensen die het als gevolg van de economische situatie in de provincie Groningen niet al te breed hebben…’, schrijven de initiatiefnemers. Hoe meer verkocht brood, hoe meer geld in het fonds, hoe meer mensen kunnen worden geholpen.

Geen toevoegingen

Stoet veur Grûnn bevat geen kunstmatige toevoegingen en is E-nummervrij. Ook bevat het minder zout en is het lactosevrij: een bron van vezels, eiwitten, vitaminen en mineralen. Het brood blijft lang vers en is vol van smaak door getoaste tarwekiemen en natuurlijke fermenten. Stoet veur Grûnn is vanaf deze week 10 te verkrijgen bij de deelnemende bakkers:

 

Bakkerij Noordhof Oldekerk

Bakkerij Hamersma Grootegast

Bakkerij Jager Grijpskerk

Bakkerij Albertema Peize

Bakkerij Bouwman Warffum

Bakkerij de Boer Uithuizen

Bakkerij Marinus Uithuizen

Bakkerij Marinus Appingedam

Bakkerij Prins Appingedam

Bakkerij Aalfs Schildwolde

Bakkerij Prins Delfzijl

Bakkerij Prins Scheemda

Bakkerij Zijlema Veendam

Bakkerij van de Veen Veendam

Bakkerij Riedstra Veendam

Bakkerij Geertsema Veendam

Bakkerij Riedstra Zuidbroek

Bakkerij Marinus Loppersum

Bakkerij Westers Nieuwe Pekela

Bakkerij Brands Oude Pekela

Bakkerij Riedstra Oude Pekela

Bakkerij Meinds Onstwedde

Bakkerij Eerkens Musselkanaal

Bakkerij Bos Ter Apel

Bakkerij Meijer Sellingen

Bakkerij Kloosterhof Winsum

Bakkerij Olinga Bierum

Bakkerij Crebas/Marinus Groningen

Reageer op dit artikel