nieuws

Drietal ROC Horizon College naar NK brood- en banketbakken

Nieuws

Drietal ROC Horizon College naar NK brood- en banketbakken
ROC Horizon College

De leerlingen van de mbo-opleiding Brood & Banket van het ROC Horizon College in Heerhugowaard hebben goede resultaten behaald tijdens de regionale jeugdvakwedstrijden brood- en banketbakken. Valentijn Tuithof uit Den Helder, Tom Hoogenbosch uit Castricum en Michel Smit uit Wognum legden allen beslag op de eerste plaats in hun klasse. Zij mogen door naar de Nederlandse kampioenschappen.

Valentijn Tuithof werd eerste in de klasse Assistent-Bakker, Tom Hoogenbosch in  de klasse Uitvoerend Banketbakker en Michel Smit in de klasse Brood en Banket. De winnaars volgen hun mbo-opleiding bij het Horizon College in Heerhugowaard. Acht andere leerlingen van het Horizon College eindigden in hun klasse als tweede of derde. Daardoor legde het ROC Horizon College beslag op elf van de 21 prijzen.

Doel van de vakwedstrijden is leerlingen in competitieverband uit te dagen hun vakbekwaamheid te meten met die van anderen. De regiokampioenen van de verschillende klassen strijden op 23 april om de titel Nederlands kampioen.


Twee producten

Voor de regionale vakwedstrijden is Nederland opgedeeld in zes regio’s. De vakwedstrijden in zeven verschillende klassen, waaraan de leerlingen van het ROC Horizon College deelnamen, werden gehouden  bij het ROC van Amsterdam. Deelnemers moesten twee verschillende producten maken. Aan de regiowedstrijd deden negentig deelnemers mee. Naast het ROC Horizon College streden ook leerlingen van het ROC van Amsterdam en het ROC Leiden om de titels.

Reageer op dit artikel