nieuws

Demo’s Patisserie Team op Bakkersvak

Nieuws

Demo’s Patisserie Team op Bakkersvak
Foto van chocolade van het Patisserie Team op Bakkersvak 2015

De bakkerijbeurs Bakkersvak in Rosmalen op 23 en 24 maart biedt onder meer een platform aan het Nederlandse Patisserie Team en de Dutch Pastry Award. Die laatste is dé vakwedstrijd op het hoogste patisserie-niveau, waaraan een jong team van hoog opgeleide patissiers met internationale kennis deelneemt.

Praktische kennisdeling staat bij het Nederlandse Patisserie Team voorop. Hun doel is de branche een beter imago mee te geven en de jeugd te enthousiasmeren voor de ambachtelijke en verfijnde patisserie. Zo laat Bart de Gans (winnaar van de lekkerste bonbon 2012) op Bakkersvak zien hoe hij de kunst van het bonbon maken als geen ander verstaat. Arthur Tuytel showt de mooiste sierstukken met Callebaut-chocolade. Uiteraard mag de chocolade worden geproefd.

Daarnaast komt Pasen uitgebreid aan bod bij voormalig Dutch Pastry Award-winnaar Carlo Midiri. Hij inspireert op het gebied van paasei-decoratie en maakt gebruik van verschillende innovatieve technieken. De zondag wordt afgesloten door Ramon Huigsloot met verrassende en vernieuwende desserts. Op maandag demonstreert Peter Remmelzwaal de laatste technieken op het gebied van dessertaarten.

Het karakter van de demonstraties is laagdrempelig, vakgenoten kunnen alles van dichtbij bekijken en de leden van het Nederlandse Patisserie Team de buis van het lijf vragen.

Dutch Pastry Award

Bakkersvak biedt komende editie een podium voor de 15e editie van de Dutch Pastry Award die eveneens wordt georganiseerd door het Nederlandse Patisserie Team. Een vakwedstrijd op het hoogste patisserieniveau, waarbij gekeken wordt naar het beste showstuk en de beste (dessert)taart van uitsluitend eetbare materialen met als vooropgesteld thema fashion.
Bezoekers van Bakkersvak kunnen beide dagen de mooie creaties bekijken en een stem uitbrengen op hun favoriet. Op maandag 24 maart wordt de winnaar van 2014 bekend gemaakt tussen 15.00 – 16.30 uur.

Bakkerij van de (V)oorsprong

Nieuw dit jaar op Bakkersvak is de Bakkerij van de (V)oorsprong. Een initiatief van het Bakery Institute om te laten zien dat het mogelijk is om met een beperkt budget een Terug naar de basis-bakkerij in te richten die voldoet aan de laatste trends uit de bakkerijsector. ‘Onze methode is interessant voor zowel startende ondernemers als ervaren bakkers’, zegt Vicky Littlejohn van het Bakery Institute. ‘Iedereen kan zien hoe je het heerlijkste brood en banket vers kunt produceren voor het oog van de klant en gedurende de hele dag kunt blijven aanvullen. Uiteraard op een kostenefficiënte wijze met respect voor het ambacht en met gebruik van pure en eerlijke grondstoffen.’

 

Om een bezoek te brengen aan Bakkersvak kunnen belangstellenden hun toegangsbewijs aanvragen via EasyFairs.
Bakkersvak is ook te volgen op Twitter via @BAKKERSVAKNL, Facebook community van Bakkersvak en LinkedIn Bakkersvak.

 


Zie ook de beursfilm van BakkersVak 2013.

Reageer op dit artikel