nieuws

Borgesius brengt Bake it Easy en Bake it Classic

Nieuws

Borgesius brengt Bake it Easy en Bake it Classic

Bakkerij Borgesius presenteert tijdens Bakkersvak op 23 en 24 maart een broodconcept dat geschikt is voor bakkers die de broodbereiding deels willen outsourcen.

De Bake it Easy-deegstukken worden door bakkerij Borgesius diepgevroren aangeleverd. Ze zijn voor 30 procent gerezen maar nog niet afgebakken. Het deeg moet zo’n 15 minuten worden ontdooid, waarna het ingesneden en  gedecoreerd kan worden. Het deeg rijst en bakt verder in de oven.


De Bake it Classic-deegstukken worden diepgevroren en ongerezen aangeleverd. Het diepgevroren deegstuk wordt vanuit de diepvries rechtstreeks in het bakblik of op bakplaat gelegd. Hierna kan het brood gedecoreerd en ingesneden worden.

De ovenwagen met gevulde bakblikken wordt in de recoverykast geplaatst. Het brood rijst op lage temperatuur zodat aan het eind van het programma de gerezen deegstukken eenvoudig teruggekoeld kunnen worden.


Bake it Easy en Bake it Classic worden ook toegepast in het Bakkerscafe in Groningen, eveneens eigendom van Borgesius

Meer over dit bakkerij-horeca concept in een van de komende nummers van Bakkerswereld.

Reageer op dit artikel