nieuws

Banketbakker Obama stopt ermee

Nieuws

Banketbakker Obama stopt ermee
Obama komt aan in Nederland, waar minister van Buitenlandse Zaken Frans Timmermans hem welkom heet. Foto ANP

De Amerikaanse president Barak Obama is vanochtend geland op Schiphol. Net voor zijn vertrek uit Amerika, heeft zijn trouwe banketbakker Bill Yosses (60) ontslag genomen in het Witte Huis. ‘Het is een bitterzoete beslissing’, aldus de chef.

Yosses verzorgde sinds 2007 de desserts, taarten en andere zoetigheden in het Witte Huis. Hij omschrijft Michelle Obama als een ‘inspirerende baas, een combinatie van spontaniteit en serieusheid’, zo meldt de Telegraaf.

Yosses werd eerder door Michelle Obama gevraagd om gezondere toetjes te maken in kleinere porties. Hoewel hij die gezondere desserts maakte, gaf Yosses zijn eigen manier van koken en bakken niet helemaal op.

Crustmaster

Ondanks het ontslag behoudt Yosses in het Witte Huis zijn staat van dienst vanwege zijn taarten en creaties. De president bedacht voor Yosses de bijnaam ‘The Crustmaster’. Yosses gaat nu in New York aan de slag om volwassenen en kinderen culinaire technieken bij te brengen.

Reageer op dit artikel