nieuws

Bakkersvak: Dobla, Smilde Bakery en Van de Leur slaan handen ineen

Nieuws

Bakkersvak: Dobla, Smilde Bakery en Van de Leur slaan handen ineen

De familiebedrijven Dobla, Smilde Bakery (van het merk Pruvé) en Van de Leur bundelen met het oprichten van Family Brands de krachten.

Family Brands is een BV waarvan de drie bedrijven voor 1/3 eigenaar zijn. Het irriteert Robert  van de Leur dat de ambachtelijke bakker jaarlijks omzet inlevert ten faveure van de supermarkten. De drie partners denken dat zij samen sterker staan en een meerwaarde voor de bakker kunnen betekenen.

Family Brands biedt een breed assortiment halffabrikaten, eindproducten, chocoladedecoraties en bake off-producten.  Verder biedt de nieuwe BV innovatieve concepten waaronder de bijzondere Baked Goods Truck; een mobiel verlengstuk van de bakkerij. Deze is deze dagen te zien op de beursvloer van Bakkersvak. Van de Leur:  ‘De bakker moet niet afwachten tot de klant bij hem komt, maar kan ook zelf de boer op met onze truck, die voor 175 euro per dag te huur is en die de mogelijkheid biedt een groot deel van het assortiment te tonen en te verkopen. De truck kan op het marktplein staan, maar ook bij bijvoorbeeld een school.’

Reageer op dit artikel