nieuws

Bakker Daan Hesseling zit er even doorheen

Nieuws

Bakker Daan Hesseling zit er even doorheen
Een van de negen producten die Daan Hesseling bakte tijdens het WK Broodbakken in Parijs.

Alweer drie dagen thuis uit Parijs. En nog steeds chagrijnig. Daan Hesseling (32, Lobith) kan zijn tweede plaats op het WK Broodbakken maar moeilijk een plek geven. ‘Onze Japanse vriend Yuku Nagata zat me in de weg. Jammer, jammer, jammer.

Het WK vond plaats tijdens bakkersbeurs Europain, die in de tweede week van maart plaatsvond in de Franse hoofdstad. Hesseling kwalificeerde zich eigenlijk toevallig voor dat WK. ‘Mijn coach Hans Som attendeerde me er op. Ik had in de voorwedstrijden blijkbaar zo goed gescoord dat ik alsnog mee mocht. Nou, toen heb ik even met m’n vrouw overlegd en besloten er vol voor te gaan.’

 

‘Het ging eigenlijk allemaal fantastisch. In acht uur moesten we negen deegproducten in elkaar steken. Broden, stokken, freestyle. Heel afwisselend en spannend allemaal. M’n freestyleproduct was een brood gemaakt van roodkorn met gepofte tarwekorrels. De jury oordeelde op smaak, uiterlijk en creativiteit. Helaas kwam ik een fractie tekort op die Japanner.’

 

‘Een prachtige ervaring. Dat was het wel. Ik werk bij bakkerij Van Bentum in Lobith. Heb het daar prima naar m’n zin. Krijg alle ruimte om me te ontwikkelen en om creatief te zijn. Ik heb gewoon enorm veel lol in het bakken van brood. Aan wedstrijden doe ik voorlopig niet meer mee. Tweede worden. Eigenlijk vind ik het niks.’

Reageer op dit artikel