nieuws

Albert Heijn en Délifrance winnen croissanttest

Nieuws

Albert Heijn en Délifrance winnen croissanttest
Jan-Willem Schouten

De diepvriescroissants van Délifrance en de blikjes met croissantdeeg van het huismerk van Albert Heijn komen als beste uit een test van afbakcroissants van de Consumentenbond. De biologische afbakcroissants van Zonnemaire eindigen onderaan de ranglijst.

Vanwege het hoge gehalte aan zout en vetten in veel van de croissants vallen de rapportcijfers over het algemeen laag uit. De producten van Délifrance krijgen een 7,0, terwijl het blikdeeg van Albert Heijn een 6,9 krijgt. Het blikdeeg van Aldi, vijfde met een 6,4 is in de test de Beste Koop. De bond concludeerde bij Lidl dat er meer zout in de croissants zit dan vermeld op het etiket. ‘Dat gaan we aanpassen’, zegt Lidl in een antwoord.

Verzadigde vetten

Het A-merk Danerolles eindigt op de derde plek met een 6,6, terwijl Hema nummer vier is. De bond testte zowel voorverpakte croissants als van blikdeeg gerolde broodjes en de diepvriesvariant van Délifrance. Die leverancier eindigt met zijn houdbare variant overigens op de voorlaatste plaats met een 4,3, vooral omdat deze de meeste verzadigde vetten bevat van alle croissants in de test. Zowel het Consumentenpanel als de experts vonden de diepvriescroissants het lekkerst.  (Bron: Distrifood)

Reageer op dit artikel