nieuws

Voorjaarsvakantie in Nederlands Bakkerijmuseum

Nieuws

Voorjaarsvakantie in Nederlands Bakkerijmuseum
Leuk dagje uit naar het bakkerijmuseum. Foto Eva Posthuma

In de voorjaarsvakantie zijn er tal van activiteiten in het Nederlands Bakkerijmuseum in Hattem. Kinderen leren koekharten maken en bakker Fred krijgt de lachers op zijn hand bij de populaire familievoorstellingen. U kunt als bakker uw klanten attent maken op dit dagje uit – een leuke promotie voor het bakkersvak.

Wie in de voorjaarsvakantie de stadsmuren van eeuwenoud Hattem binnenwandelt, zal van veraf al de geur van vers banket ruiken. Elke dag kunnen kinderen zelf koekharten maken en deze vervolgens versieren.  Reserveren vooraf is niet nodig en er zijn geen extra kosten verbonden aan deze doe- het- zelf- activiteit.
Bakker Fred verzorgt van dinsdag tot en met vrijdag een serie familieshows in het museumtheater. De voorjaarssymboliek in brood staat hierin centraal. De komische familievoorstellingen waarin onder andere hazen, konijnen, zwanen en vogeltjes van deeg over elkaar heen buitelen, vinden plaats in het museumtheater tegen het decor van een middeleeuwse stadsmuur.

IJsschotsjes maken

Kom kijken bij de echte bakkers en vraag deze vakmannen het bakkershemd van het lijf! Zij bakken ijsschotsjes, heerlijke suikerbroodjes, voor bij de koffie in onze Gelagkamer of om mee naar huis te nemen. Dit alles gebeurd in de nieuwe demonstratiebakkerij waar u als bezoeker kunt zien hoe het er tegenwoordig aan toe gaat. De ijsschotsjes worden gemaakt van dinsdag tot en met donderdag van 10.00 tot 13.00 uur.

Nostalgische takkenbosoven

Traditiegetrouw vinden er tevens bakdemonstraties plaats op woensdag en zateragmorgen rondom de 19e eeuwse takkenbosoven. U ziet het kneden van het deeg, u wacht op het rijzen en opbollen en staat versteld van het inschieten van de deegstukken. De heerlijk geurende broden zijn te koop in de museumwinkel, zodat u ook thuis kunt nagenieten van een verrukkelijk dagje in het Nederlands Bakkerijmuseum.

Reageer op dit artikel