nieuws

Shell betrekt lokale bakkers bij verjaardag

Nieuws

Shell betrekt lokale bakkers bij verjaardag

Technologiecentrum STCA van Shell in Amsterdam-Noord betrekt ambachtelijke bakkers bij de honderdste verjaardag van STCA. Directe omwonenden krijgen van het bedrijf een zogeheten Taartkaart, die ze bij bakker Kaandorp in Amsterdam-Noord kunnen besteden.

De schippers van de GVB-veerponten kregen vanochtend al een speciale taart overhandigd, omdat ze de medewerkers en bezoekers van het Shell Technology Centre Amsterdam (STCA) dagelijks vervoeren. ‘De 7-kilo wegende taart komt van banketbakkerij Mastenbroek in Purmerend’, weet Shell-woordvoerder Leonie Deij.

De Taartkaart – een tegoedbon voor een speciale verjaardagstaart –  kunnen de omwonenden inleveren bij bakkerij Kaandorp, die onder meer een winkel in Amsterdam-Noord heeft. ‘We wilden de mensen een echt lekkere kwaliteitstaart geven, die ze met de voucher in hun eigen buurt kunnen ophalen’, aldus Deij. ‘En ze zijn lekker, we hebben voorgeproefd.’
In totaal gaat het om 300 vouchers.

 

Betrokken buren

Het technologiecentrum aan het IJ telt zo’n 900 medewerkers en werkt al 100 jaar aan de ontwikkeling van schonere, efficiëntere en veiligere producten voor de energievoorziening. ‘Deze innovaties vinden vanuit Amsterdam hun weg over de hele wereld’, aldus locatiemanager Calis van het STCA. ‘Dit had niet gekund zonder onze buren in Amsterdam-Noord.’

Het STCA komt daarnaast met een zogeheten betrokken bureninitiatief, waarvoor mensen uit Noord ideeën kunnen insturen voor projecten die ten goede komen aan de buurt. De drie beste initiatieven krijgen 5.000 euro om ze uit te voeren.

Reageer op dit artikel