nieuws

Opgelicht stelt Globe Food aan de kaak

Nieuws

Opgelicht stelt Globe Food aan de kaak
Bakker Jeroen Brokking moest vijf geleverde machines op 70 punten zelf laten reviseren. De kosten heeft hij niet kunnen terughalen. Foto RBM

Het Tros tv-programma Opgelicht stelde gisteravond de praktijken van Globe Food Equipement uit Borne aan de kaak. Diverse gedupeerde bakkers kwamen aan het woord, onder wie Edwin Bellis uit Hippolytushoef. Globe-directeur Herbert Kroeze beloofde in de uitzending binnenkort volledige openheid van zaken.

Het bedrijf Globe bestaat sinds 1897, maar de werkwijze van de huidige directeur is beslist niet koninklijk, begint presentatrice Antoinette Hertsenberg dit programma-onderdeel. Het bedrijf ligt al langer onder vuur, in de uitzending (vanaf minuut 26.31) komen diverse gedupeerde, boze maar ook gelaten bakkers aan het woord.

Kroeze levert niet of niet hetgeen is afgesproken. Wel geleverde machines moeten over het algemeen worden opgeknapt, vaak heel fors.

Gedupeerde bakkers schieten er duizenden euro’s bij in. In het geval van één bakker, Jeroen Brokking, komt het personeel in de ziektewet terecht, uit frustratie over de niet-werkbare apparatuur.
De directeur belooft in de uitzending eerdaags per geval alles na te zullen lopen en openheid te geven aan Opgelicht.

 

Lees ook:

‘Betaal nooit aan of vraag bankgarantie’

Reageer op dit artikel