nieuws

Omzetplus van 1,4 procent voor Vandemoortele Group

Nieuws

Omzetplus van 1,4 procent voor Vandemoortele Group
Vandemoortele Group

De omzet van Vandemoortele is vorig jaar gegroeid met 1,4 procent. De omzetplus is vooral te danken aan de afdeling Bakery Products. De omzet van deze diepvriesbakkerijproducten groeide met 6 procent van €650 miljoen naar €689 miljoen. Volgens Vandemoortele Groep is dat het resultaat van de algemene groei van de markt enerzijds en het verwerven van enkele belangrijke nieuwe klanten anderzijds.

Lipids, de voor margarines en vetten verantwoordelijke tak van Vandemoortele, realiseerde eenzelfde volume als in 2012. De omzet zakte echter 3 procent. Reden daarvoor was de daling van de grondstofprijzen.

Vandemoortele wist zijn winstgevendheid vorig jaar flink te laten toenemen door een verdere verbetering van de klanten- en productenmix en kostenbeheersing. De aangepaste operationele winst lag daardoor in 2013 61 procent hoger dan in 2012. Aan deze verbetering werd vooral bijgedragen door Bakery Products.

De top van Vandemoortele Group ondergaat dit jaar een verandering. Ceo Jean Vandemoortele volgt Michel Delloye op als voorzitter van de raad van bestuur. Jules Noten, managing director van de Bakery Products-afdeling, wordt de nieuwe ceo.

Reageer op dit artikel