nieuws

‘Nachtbrood’: nieuw boek met methodes voor iedere bakker

Nieuws

‘Nachtbrood’: nieuw boek met methodes voor iedere bakker

In het bakkerij-horeca-etablissement van Vroeg in Bunnik is zondag 23 februari onder de titel ‘Nachtbrood’ het nieuwe boek van de hand van Ineke Berentschot gepresenteerd. De titel verwijst naar de kern van het boek: ‘De nacht als symbool van de tijd dat een deeg staat ‘te geworden’, zoals Berentschot het zelf omschrijft.

In het boek komen, naast de theoretische aspecten van het bakken van goed brood, ook professionele en hobbybakkers aan het woord, waaronder ook een Duitse, een Belgische en een van oorsprong Griekse bakker. Door hun recepten laten ze zien hoe men van brood bijzonder brood kan bakken. In het boek staan methodes, waarmee elke bakker zijn of haar voordeel kan doen, of deze nu met of zonder verbetermiddelen werkt. ‘Het boek is voor iedereen’, stelt Ineke Berentschot.
Tijdens de presentatie spraken hoofdredacteur Harrie Leijten van Bakkerswereld en redacteur Marie Louise Schipper van de Volkskrant over het belang van brood in onze samenleving.
Het hardcoverboek telt 142 pagina’s, is mooi, overzichtelijk opgemaakt en omvat tal van foto’s. ‘Nachtbrood’ (ISBN 9789491728082) kost €19,95 en is verkrijgbaar bij alle online verkooppunten en diverse kookboekwinkels.

Reageer op dit artikel