nieuws

Mexicaanse megabakker op overnamepad

Nieuws

Mexicaanse megabakker op overnamepad

Het Mexicaanse Grupo Bimbo, ’s werelds grootste broodproducent, heeft overeenstemming bereikt over een overname van de Canadese bakkerij-activiteiten van Maple Leaf Foods voor 1,8 miljard Canadese dollar (1,2 miljard euro).

Dat maakten de partijen woensdag bekend. Grupo Bimbo wil met de overname van Canada Bread verder groeien buiten zijn Mexicaanse thuismarkt. Het Mexicaanse bedrijf rijgt de laatste jaren overnames aan elkaar, waaronder de Noord-Amerikaanse bakkerijen van Sara Lee in 2011. In 2009 deed het bedrijf een overname in de Verenigde Staten van 2,5 miljard dollar. Grupo Bimbo is actief in 19 landen met 148 fabrieken.

CSM

In 2012 werd Grupo Bimbo nog genoemd als mogelijke koper van Bakery Supplies van Corbion, het voormalige CSM. Die bakkerij-activiteiten werden uiteindelijk aan een investeringsmaatschappij verkocht.

Reageer op dit artikel