nieuws

Medailles op Olympische Spelen dankzij speciaal brood?

Nieuws

Medailles op Olympische Spelen dankzij speciaal brood?

Nederlandse sporters, vooral de schaatsers, presteren op de Olympische Winterspelen in Sochi onwaarschijnlijk goed. De vraagt rijst om dit ook een beetje aan de voeding ligt. Het lijkt er op. Dat blijkt uit een persbericht van Sportsgrain en HAN Sport en Bewegen waarin staat vermeld dat de Nederlandse topsporters in Sochi de beschikking hadden over een speciaal ontwikkeld ‘Sportsgrain’ brood dat de prestaties optimaal ondersteunt.

‘Het brood (dat ontwikkeld is door Bakels)  werd het afgelopen half jaar met succes getest in de sportpraktijk en wordt tijdens de Olympische Winterspelen ingevlogen voor het Nederlandse team.’

Het innovatieve sportbrood werd samen met HAN Sport en Bewegen ontwikkeld en getest in het InnoSportLab Papendal en het Topsportrestaurant van Sportcentrum Papendal. Uit de tests blijkt dat de Sportsgrain Bar de perfecte basis biedt voor een topprestatie. Maar waardoor komt het dat dat brood zo goed werkt? ‘De combinatie van zetmeel en vruchten zorgt voor een optimale mix van snelle en langzame koolhydraten die aansluit bij de meest recente wetenschappelijke inzichten voor het optimaliseren van de koolhydraatinname,’ aldus Floris Wardenaar, van InnoSportLab Papendal en HAN Sport en Bewegen.

Hij voegt toe dat het brood uit pure ingrediënten bestaat. ‘Het levert zowel zetmeel, glucose als fructose waardoor glucosetransporters in de darm optimaal worden benut. Uit wetenschappelijke inzichten is gebleken dat bij een dergelijke mix van koolhydraten het lichaam in staat is om 90 gram koolhydraten per uur op te nemen.’ Dit betekent dat een sporter met dit brood kan voldoen aan de meest recente aanbevelingen voor koolhydraten tijdens inspanning. Het brood is onderdeel van het sportdieet van de Corendon-schaatsploeg.

Reageer op dit artikel