nieuws

Klaes Hoekstra maakt statement met Olympische producten

Nieuws

Klaes Hoekstra maakt statement met Olympische producten

Waar de politiek het niet eens kon worden over het signaal dat aan het Kremlin moest worden gegeven, doet Klaes Hoekstra dat wel. De bakkerij uit het Groningse Bedum heeft twee ‘Olympische producten’ geïntroduceerd ‘om een statement te maken richting de Russische regering en bevolking’: Poetins en Regenboogtompouces. Beide producten zijn – niet toevallig – afgewerkt met een roze fondant.

‘Deelnemers en supporters moeten in Sotchi kunnen genieten van de diverse wintersporten ongeacht hun ras, geloof, geslacht of seksuele oriëntatie’, stelt Klaes Hoekstra.

‘Het gaat om de sportieve prestaties die geleverd moeten worden. Dat er aandacht is voor de zogenaamde homohaat is heel goed, maar wij moeten niet verwachten dat de mening die ingebakken is bij de Russische bevolking door de Olympische Spelen gelijk zal veranderen. Hier gaat qua tijd minimaal een generatie overheen.’

Naast de Poetins en de Regenboogtompouces, lanceert de Bedumer bakkerij ook de Sotchi, een heerlijk stuk kleinbrood in de vorm van de Olympische ringen.

Reageer op dit artikel