nieuws

Initiatief Bedumer bakker levert goed doel ruim 22 mille op

Nieuws

Initiatief Bedumer bakker levert goed doel ruim 22 mille op

De vierde editie van de Bedumer Winterloop, een initiatief van bakker Klaes Hoekstra uit het Groningse Bedum, heeft ruim €22.000 opgeleverd voor het UMCG Kanker Researchfonds in Groningen. Daarmee werd de doelstelling – minimaal €20.000 bijeenbrengen voor dit goede doel – ruimschoots gehaald.

Het oude centrum van Bedum stond zaterdagmiddag 1 februari geheel in het teken van de sponsorloop, waartoe de lokale bakker Klaes Hoekstra enkele jaren geleden het initiatief nam. Onder goede weersomstandigheden – het was droog en er stond weinig wind – kwamen maar liefst 318 lopers van alle leeftijden – de jongste was 3 jaar, de oudste 86 jaar – in actie. De deelnemers liepen diverse rondjes voor het goede doel, daarbij massaal aangemoedigd door de vele toeschouwers die het gehele parcours omzoomden.

De RaitdaipRunners uit Sauwerd wisten met twaalf lopers maar liefst €2000 bij elkaar te lopen. ‘Eén van deze lopers hoorde onlangs dat hij darmkanker heeft’, vertelt Klaes Hoekstra. ‘Hij ging meteen huis-aan-huis collecteren. Zo werd een gigantisch bedrag binnengehaald.’ De 3-jarige Dewi Hoekzema bezorgde de Bedumer Winterloop met €301 ook een fantastisch bedrag. Het leverde haar een gesigneerd shirt van Arjen Robben op, al zegt de naam van de uit Bedum afkomstige stervoetballer haar nog niet zoveel. ‘Toen speaker Ludy Bultena haar vroeg of ze liever een gevulde koek wilde, knikte ze hard ja”, lacht de initiatiefnemer van de Bedumer Winterloop.

Apetrots

Hoekstra is ‘apetrots’ op iedereen die een bijdrage leverde aan de succesvolle Bedumer Winterloop: ‘Het is fantastisch dat we dit voor elkaar kunnen krijgen. Ja, volgend jaar komt er een vijfde editie, ons eerste lustrum. We gaan er goed over nadenken hoe we er wat leuks en speciaals van kunnen maken. Deze editie leefde het enorm in het dorp. Als je als dorp een evenement als deze zo omarmt, dan maken we van de editie van volgend jaar een nog groter succes.’

Meer informatie over het evenement is te vinden op de websites Facebook.com/Bedumerwinterloop en Loopgroepbedum.nl.

Reageer op dit artikel