nieuws

Glutenvrij brood bij Jumbo en C1000.

Nieuws

Glutenvrij brood bij Jumbo en C1000.

Jumbo en C1000 introduceren maandag 10 februari een nieuw, dagelijks vers gebakken glutenvrij brood: Yam. Yam is lactose vrij, koemelk vrij, ei vrij, een bron van vezels en gemaakt op basis van gegarandeerd glutenvrij havermeel.

Yam is verkrijgbaar in twee varianten: een licht- en donker meerzaden. Het brood is verkrijgbaar bij alle filialen van Jumbo en C1000.

Gluten is een eiwit dat van nature voorkomt in bepaalde granen zoals: tarwe, gerst, rogge, spelt en kamut. Gluten zijn verantwoordelijk voor het vasthouden van de vrijkomende koolstofdioxide, waardoor het brood kan rijzen. Na het bakken zorgen de gestolde gluten ervoor dat het brood zijn vorm behoudt. Yam is voor consumenten die normaal geen glutenvrij brood eten even wennen. Yam heeft een andere, korte afbeet.

Reageer op dit artikel