nieuws

Echte Bakker Hagedoren steunt carnavalslied met Rempetempertjes

Nieuws

Echte Bakker Hagedoren steunt carnavalslied met Rempetempertjes
Echte Bakker Hagedoren

Echte Bakker Hagedoren is op ludieke wijze ingesprongen op het feit dat drie leden van Vastelaoves Club (carnavalsclub) Rempetemp uit Amstenrade zich hadden geplaatst voor de finale van het Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer (Limburgs carnavalsliedjesconcours) 2014 die vrijdag 14 februari werd gehouden: de Echte Bakker bakte voor de gelegenheid Rempetempertjes.

Rempetempertjes zijn een variant op nonnevotten. Deze typisch Limburgse gebakjes – nonnevot is Limburgs voor ‘de kont van een non’ – hebben normaal de vorm van een lus met een losse knoop, maar Hagedoorn, die vestigingen heeft in Amstenrade, Brunssum, Brunssum-Noord, Heerlen, Hoensbroek en Oirsbeek, bakte ze ditmaal in de vorm van het narrenkaplogo van VC Rempetemp.

De steun van Echte Bakker Hagedoren mocht Rempetempers Roger, Jan en Roger, die de lekkernijen tijdens de finale aanboden, helaas niet baten. Zij eindigden met hun carnavalslied ‘Proost’ uiteindelijk als zestiende van de negentien deelnemers tijdens het LVK 2014. Hagedoren zelf kon echter rekenen op interesse van de Limburgse radiozender L1, die aandacht aan het product besteedde.

Reageer op dit artikel