nieuws

Droomwens komt uit bij Leerbedrijf bakkerij in Nijmegen

Nieuws

Droomwens komt uit bij Leerbedrijf bakkerij in Nijmegen
ROC Nijmegen

Giovanni, leerling van de Nijmeegse Scholengemeenschap Groenewoud, heeft donderdag 13 februari zijn droomwens in vervulling zien gaan bij het Leerbedrijf bakkerij van ROC Nijmegen. De Stichting Droomwens droeg hem daarvoor voor: Giovanni wil graag banketbakker worden en kreeg de kans om met de banketbakkers in opleiding lekkernijen te maken en letterlijk te ruiken aan het bakkersvak.

De Stichting Droomwens probeert voor kinderen, die om medische of sociale redenen een extraatje verdienen, een droomwens te realiseren. Zo ook voor Giovanni. Onder begeleiding van enkele enthousiaste studenten kon hij onder andere een doosje marsepeinen vruchtjes maken en ging hij aan de gang met chocoladegarnering. Aan het eind van de ochtend kreeg hij een lunch aangeboden in het restaurant en vertrok hij naar bakkerij Looijenga om daar een heuse taart te maken voor zijn klasgenoten. ‘Met dank aan de banketbakkers maakte Giovanni een verdiende topdag mee. En hij wil nu nog zekerder banketbakker worden’, zegt Jelle Zeller, bedrijfsleider van het Leerbedrijf bakkerij van ROC Nijmegen.

Reageer op dit artikel