nieuws

Dorpsplatform vindt in Korsten vervanger van Schellens

Nieuws

Dorpsplatform vindt in Korsten vervanger van Schellens

Dorpsplatform Sterk Schoot is erin geslaagd een vervanger te zoeken voor Bakkerij Schellens, die anderhalve week geleden de deur in Budel-Schoot heeft gesloten. Bakkerij Korsten uit Weert opent vrijdag 7 februari een vestiging aan de Grootschoterweg 3 in het dorp in de Brabantse gemeente Cranendonck. Dat meldt het Eindhovens Dagblad.

‘Ik ben ervan overtuigd dat in Budel-Schoot plek is voor een kwaliteitsbakker. Toen bekend werd dat de vorige bakker ging sluiten, heb ik de stoute schoenen aangetrokken en contact gezocht met Bakkerij Korsten’, zegt dorpsplatformlid Carry van Rooij in het dagblad.

Michiel Korsten, die behoort tot de derde generatie van het familiebedrijf uit het Limburgse Weert, noemt de opening van een vestiging in Budel-Schoot ‘een kans die we wilden grijpen’: ‘Wij horen deze geluiden vaker. Op veel plaatsen in Limburg zijn de laatste jaren bakkerijen omgevallen of om andere redenen gestopt. Omdat we alles dagvers aanleveren, zijn veel locaties voor ons in logistiek opzicht echter niet te behappen.’

Inclusief de winkel in Budel-Schoot heeft Korsten acht vestigingen; de andere zijn te vinden in Weert (zes) en Nederweert (één). Bakkerij Korsten beslist over ‘een klein jaar’ of de jongste winkel bestaansrecht heeft.

Reageer op dit artikel