nieuws

De Bakkers van Harms Heerlijck zoekt heil in crowdfunding

Nieuws

De Bakkers van Harms Heerlijck zoekt heil in crowdfunding

Na vijftien jaar onder de naam Echte Bakker Patrick Harms voor de klanten te hebben klaargestaan, vindt de bakkerij het ‘tijd om nu onze eigen weg in te slaan’. Voortaan wil het bakkersbedrijf met vestigingen in Vries, Zuidlaren en Eelde graag zijn visie op brood en banket met zijn klanten delen onder de naam De Bakkers van Harms Heerlijck. Om de ambities waar te maken, maakt het bedrijf gebruik van crowdfunding.

‘Met een complete E-nummervrije broodlijn, een breed assortiment aan desembroden en speltproducten onderscheiden wij ons van andere bakkers’, zegt de bakker. ‘Wij laten de klant kennismaken met brood in zijn puurste vorm. Naast brood en banket kunnen klanten bij ons ook terecht voor een high tea, compleet verzorgde (bedrijfs)lunches en diverse workshops. Uiteraard blijft ons assortiment ongewijzigd. Alle vertrouwde producten alleen in een nieuw jasje. Maar we blijven de klant uiteraard verrassen.’

De bakker vindt de naamswijziging reden voor een feestje: ‘Maar ook bestaan wij dit jaar vijftien jaar. Dit vieren wij het gehele jaar met leuke acties en aanbiedingen. We starten deze week met een goed gevulde goodiebag. Maar dat is niet alles, klanten maken kans op een half jaar gratis brood of één van de andere overheerlijke prijzen met onze Harms Heerlijck-broodtrommelwinactie. Ook onze kleine fans worden niet vergeten… Kom daarom langs in één van onze vernieuwde winkels.’

Crowdfunding

De investering die gepaard gaat met het ‘nieuwe begin’ hoopt De Bakkers van Harms Heerlijck te financieren middels crowdfunding; het bedrijf richt zich tot klanten, leveranciers en andere relaties met de vraag of die bereid zijn een geldlening te verstrekken. ‘Wij hebben voor deze vorm van geld lenen gekozen, omdat de banken tegenwoordig de hand op de knip houden. Maar voor ons is het nog veel belangrijker dat deze manier van financieren ons een goed gevoel geeft, doordat mensen daarmee laten zien dat zij bereid zijn ons te steunen’, aldus de bakker, die hoopt op deze manier €25.000 te lenen.

Investeerders wordt gevraagd via de Stichting Vrienden van de Bakkers van Harms Heerlijck een lening van €100, €250 of €500 te verstrekken, waarvan jaarlijks 10 procent wordt terugbetaald. Wie investeert, ontvangt niet alleen een overeenkomst waarin de voorwaarden zijn vastgelegd, maar ook een jaarlijkse rentevergoeding van 6 procent in de vorm van een tegoedbon die is te besteden in de winkels van De Bakkers van Harms Heerlijck.

Meer informatie is te vinden op de website Harmsheerlijck.nl.

Reageer op dit artikel