nieuws

Bierbrood succes bij bakker Van Roon

Nieuws

Bierbrood succes bij bakker Van Roon

Het onlangs geïntroduceerde bierbrood Delfts Kuytje is een succes. Enkele honderden broden zijn al over de toonbank gegaan bij bakker van Roon in de Van Bossestraat in Delft.

Delfts kuitje is een stoer en robuust bierbrood. Met alleen eerlijk en pure ingrediënten, waaronder volkoren van de Zeeuwse akkers, desem, en het Delftse Kuytebier van Bierhistorie Delft. Het donkerkleurige bier wordt gebrouwen met verschillende soorten kruiden en specerijen. Hoewel de alcohol vervliegt tijdens het bakproces, blijven de tonen zoethout, kandij¬stroop, en kruidnagel bijzonder goed aanwezig. Gebakken op de ovenvloer krijgt het een heerlijke knapperige korst. Delfts Kuytje weegt ca. 450 gram. Tijdens Het carnaval is het Delfts Kuytje ook in een speciale geschenkverpakking te koop.

Reageer op dit artikel