nieuws

Banketbakker wint ‘deurconflict’ van gemeente

Nieuws

Banketbakker wint ‘deurconflict’ van gemeente

De aanhouder wint. Patisserie Kuyt in Amsterdam mag eindelijk een deur plaatsen tussen de winkel en de tearoom. Acht jaar lang is daar strijd over gevoerd met de gemeente, zegt Marjan Kuyt tegenover Telegraaf-tv.

De stadsdeelraad Centrum heeft nu toestemming voor gegeven. Met één tegenstem van GroenLinks.

In 2006 wilde Kuyt in de Utrechtsezaak een doorgang maken van zijn winkel naar het naastgelegen pand, dat hij kocht voor het openen van een tearoom. Volgens de gemeente was de doorgang niet toegestaan, omdat de deur in strijd was met het bestemmingsplan. Na acht jaar gesteggel vond de familie Kuyt het genoeg en besloot naar de rechter te stappen.

Marjan Kuyt: ‘Het was een enorme ontlading. We zijn acht jaar lang tegen een dikke muur aangelopen.’

In eerste instantie legde Kuyt zich neer bij het besluit van de gemeente. Het zou de muren van de monumentale panden aantasten. Totdat bleek dat hotels en ander ondernemingen wel toestemming kregen. Kuyt: ‘Albert Heijn hoeft maar met de vingers te knippen en krijgt laad- en losplaatsen en mag verbouwen. We hopen dat de hamer zo snel mogelijk de muur ingaat.’

Reageer op dit artikel