nieuws

Zembla duikt in macht van de supermarkt

Nieuws

Zembla duikt in macht van de supermarkt
RBM

TV-programma Zembla onderzoekt de macht van de supermarkten en de gevolgen daarvan voor de productie van voedsel. De uitzending is donderdagavond te zien.

Iedere dag proberen supermarkten ons te verleiden met stuntprijzen en mega-aanbiedingen, stelt de redactie van Zembla op haar site. ‘Supermarkten voeren een prijzenoorlog met elkaar om de gunst van de consument te winnen. We moeten geloven dat zij echt de goedkoopste zijn. Goedkoper dan de concurrenten.’

Supermarkten sluiten doorgaans scherpe deals met de voedselfabrikanten. Het gevolg is dat brood, groente en vlees zo goedkoop mogelijk moeten worden geproduceerd. Dat scheelt de consument geld bij de kassa, denkt hij. Maar is dat wel zo, vraagt Zembla zich af? En wie betalen de echte prijs van onze boodschappen?


De uitzending is te zien op 09 januari 2014 om 21:10 uur op Nederland 2.

Reageer op dit artikel