nieuws

Van Dongen van 5 naar 97 in AD-test

Nieuws

Van Dongen van 5 naar 97 in AD-test
Kees van Dongen uit Made.

Bakkerij van Dongen in Made is in de Oliebollentest van het Algemeen Dagblad 92 plekken naar beneden gezakt. Stond hij vorig jaar nog op de vijfde plaats, dit jaar staat Van Dongen op 97. Volgens de krant heeft de bakker ‘iets te veel zijn best gedaan’.

Bakker Kees van Dongen is ontdaan over de uitslag, weet Omroep Brabant. ‘Dit is niet leuk. Je wordt natuurlijk op je vakmanschap afgerekend’, zegt Van Dongen. In 2012 bakte hij voor het tweede jaar op rij de lekkerste Brabantse oliebol. Van Dongen noemt de uitslag vreemd. Naar eigen zeggen heeft hij niets aan het recept veranderd.

‘Ik kan het niet verklaren. In de oliebollen zitten volgens de jury smaakjes die er voorheen niet in zaten, maar ik heb ze er niet ingedaan’, zegt Van Dongen verbaasd. Hij laat zich echter niet tegenhouden door de vrije val in de ranglijst. ‘De klanten zijn tevreden en daar draait het uiteindelijk om. We gaan volgend jaar ons best doen de jury te overtuigen. Dit kan natuurlijk niet, zo’n plaats.’

Reageer op dit artikel