nieuws

‘Tarweprijs stijgt later dit jaar

Nieuws

‘Tarweprijs stijgt later dit jaar

De tarweprijs is aan het eind van dit jaar hoger dan nu. De Britse zakenbank Standard Chartered schrijft dat toe aan de grote vraag.

Veel bedrijven en landen kopen tarwe om te profiteren van de lagere prijzen. Sinds begin november daalde de notering van het maartcontract op de termijnmarkt in Chicago met 17 procent.

De tarweprijs steeg begin oktober in Chicago boven de $7 per bushel (€189 per ton). Dat kwam doordat regen de inzaai van tarwe rond de Zwarte Zee belemmerde. Maar de areaalreductie viel mee, en de tarweprijs zakte eind oktober weer onder de $7. Sindsdien werd tarwe goedkoper.

Marktanalist Abah Ofon van Standard Chartered verwacht nog een kleine daling, zegt hij in een interview met analistensite Agrimoney: ‘De tarweprijs daalt doordat maïs goedkoper is geworden. Maar de vraag naar tarwe neemt later dit jaar toe. Door de lage prijs is het aantrekkelijk voorraden aan te vullen. In Australië, Rusland en de VS zijn de tarwevoorraden klein.’

Reageer op dit artikel