nieuws

Royke’s worstenbroodje blijkt niet typisch Tilburgs

Nieuws

Royke’s worstenbroodje blijkt niet typisch Tilburgs

Het is niet bakkerij Smolders of Roy Donders, maar Dirk van Kuijk die het inmiddels beroemde worstenbroodje met spek tien jaar geleden al bedacht.

Dirk van Kuijk uit Eersel was aangenaam verrast toen hij hoorde dat Roy Donders zijn worstenbroodje beroemd had gemaakt, zegt hij tegen Omroep Brabant. Hij koestert geen wrok tegen bakkers die zijn idee hebben overgenomen: ‘Ik geef bakker Smolders groot gelijk, dat hij er maar bakken met geld mee mag verdienen. Het zijn toch al moeilijke tijden voor de warme bakker’.

Slavink als idee

Samen met een slager ontwikkelde Van Kuijk het worstenbroodje met spek. ‘Ik bedacht me dat mensen slavinken ook lekker vinden, dat is met spek er omheen, dus waarom zou dat niet werken met een worstenbroodje?’  Rond de eeuwwisseling heeft de bakker de broodjes zelfs gratis uitgedeeld in zijn zaak. Van Kuijk moest later wegens gezondheidsproblemen zijn eigen bakkerij in Eersel verkopen en kwam bij Bakker Smolders in Tilburg te werken.

Roy Donders

Het worstenbroodje met plakjes ontbijtspek werd de afgelopen maanden populair door Stylist van het Zuiden, Roy Donders. Hij kan er in zijn RTL-realityserie geen genoeg van krijgen, waardoor er een run ontstond op het broodje.

Reageer op dit artikel