nieuws

Minder koolhydraten per boterham

Nieuws

Minder koolhydraten per boterham

Bake Five heeft het recept van het koolhydraatarm brood verbeterd. Dit vernieuwde tarwebrood sluit aan bij de meest actuele adviezen van koolhydraat beperkende diëten.

Dit nieuwe koolhydraatarm brood bevat 60 procent minder koolhydraten dan normaal tarwebrood: een sneetje van ca. 35 gram heeft 5 gram koolhydraten, een normale tarweboterham bevat gem. 15,8 gram (Bron: TLR International Laboratories en de Nevo tabel). Het brood is vanaf januari exclusief verkrijgbaar bij alle winkels van  Jumbo en C1000.

Koolhydraat arm brood bevat dus van nature 60 procent minder koolhydraten dan bruin/tarwe brood. Bovendien is Koolhydraatarm brood lekker, eiwitrijk (20,2 procent, normaal 9,5 procent) en het heeft meer voedingsvezels (13,8 procent) dan normaal bruin/tarwe brood (5,1 procent). Het koolhydraatarme brood is verkrijgbaar als half brood, gesneden en verpakt in een plastic zak, die geschikt is voor het gebruik in de diepvries.

Receptuur aangepast

‘Dit brood past in de huidige tijdsgeest, waarin consumenten steeds bewuster worden van het belang van gebalanceerde voedingswaarden. Zo adviseert onder andere het Voedingscentrum dat de inname van koolhydraten, eiwitten en vetten met elkaar in balans moeten zijn. Daarom hebben wij de receptuur aangepast; om nog beter aan te sluiten bij de moderne diëten. Onze broden zijn getest door het TLR International Laboratories in Rotterdam en alle waarden zijn vergeleken met de Nevo tabel,’ aldus Rob Beenhakker, Commercieel Manager bij Bakkerij Klootwijk te Capelle aan de IJssel, en producent namens Bake Five.

Reageer op dit artikel