nieuws

Meesterbakkers zetten zich in voor Skate4Air

Nieuws

Meesterbakkers zetten zich in voor Skate4Air

Meesterbakker Arjan Roodenrijs neemt op vrijdag 31 januari deel aan de alternatieve Elfstedentocht op de Weissensee in Oostenrijk. Tijdens het evenement wordt geschaatst voor Skate4Air. De Meesterbakkers zamelen hiervoor geld in door de verkoop van de Skate4Air-cake.

Onder de naam Skate4Air schaatsen 150 schaatsers, waaronder meervoudig Olympisch schaatskampioen Jochem Uytdehaage, 200 kilometer om geld in te zamelen voor de Nederlandse Cystic Fibrosis Stichting (NCFS). NCFS maakt zich sterk voor mensen met de ziekte cystic fibrosis (taaislijmziekte). Ook Team Westland Skate4Air schaatst mee. Eén van de leden van die ploeg is Meesterbakker Arjan Roodenrijs. Hij is persoonlijk betrokken bij deze ingrijpende ziekte. Om hem te sponsoren, verkopen de Meesterbakkers in alle winkels Skate4Air-cake, waarvan de opbrengst naar dit goede doel gaat.

Er is veel geld nodig voor het onderzoek naar CF bij kinderen. Een ingrijpende ziekte, waarbij spijsverterings- en ademhalingsproblemen optreden, die steeds erger worden en tot een vroege dood leiden. De ziekte is (vooralsnog) niet te genezen. Onderzoek draagt bij aan een beter en zelfs langer leven van jonge kinderen, die aan deze erfelijke ziekte lijden.

Iedereen kan deze sportieve actie steunen door een Skate4Air-cake, een heerlijke winterse kruidencake, te kopen voor €3,95. Per verkochte cake doneert Meesterbakker Roodenrijs de volledige opbrengst aan Skate4Air. De cake is verkrijgbaar van tot en met 31 januari. Grondstoffenleverancier Zeelandia sponsort de ingrediënten voor de cake, W&R etiketten de stickers, Flyerzone.nl de flyers.

Reageer op dit artikel