nieuws

Louise Fresco nieuwe bestuursvoorzitter van Wageningen UR

Nieuws

Louise Fresco nieuwe bestuursvoorzitter van Wageningen UR
Louise Fresco Foto RBM

Louise Fresco is per 1 juli benoemd tot voorzitter van de Raad van Bestuur van Wageningen UR. Louise Fresco is internationaal gerenommeerd op het gebied van onder meer voedselzekerheid.

Fresco volgt Aalt Dijkhuizen op die op 1 maart na 12 jaar afscheid neemt van Wageningen UR.

De voorzitter van de Raad van Toezicht van Wageningen UR, Job Cohen, zegt over de benoeming: ‘Wageningen UR staat internationaal op de kaart als leidend in het domein gezonde voeding en leefomgeving. Louise kan vanuit haar internationale ervaring en haar brede wetenschappelijke achtergrond deze positie uitbouwen. Ook verwachten we dat ze haar verbindend vermogen zal inzetten om de missie van Wageningen UR te verwezenlijken.’

Louise Fresco is buitengewoon blij met haar benoeming: ‘Wageningen gaat over de vragen die mij mijn hele leven hebben beziggehouden. Vragen over voedselzekerheid, over de toekomst van onze economie, de vergroening en biomassa. Al die dingen die zo relevant zijn vandaag de dag en waarin Wageningen actief een rol speelt, zowel op nationaal als internationaal niveau. Ik vind het fantastisch om daar aan mijn steentje te kunnen bijdragen.’

Reageer op dit artikel