nieuws

Lekkers van de bakker voor vuurwerkafval

Nieuws

Lekkers van de bakker voor vuurwerkafval

Op verschillende plekken in Gelderland krijgen mensen op donderdag 2 januari een beloning voor het opruimen van vuurwerkafval. Voor een zak vuurwerkafval krijgen de opruimers een waardebon voor iets lekkers bij de plaatselijke bakker.

Iets lekkers van de bakker in ruil voor een zak vuurwerkafval. Die beloningsactie wordt in de gemeente Rheden dit jaar voor het eerst gehouden, meldt Omroep Gelderland. Naast de waardebonnen kan er een straatbarbecue gewonnen worden voor maximaal twintig personen. Wie de mooiste opruimfoto maakt, wint deze prijs. De vuilniszakken kunnen op donderdag 2 en vrijdag 3 januari op verschillende plekken ingeleverd worden.

Lochem houdt al langer een opruimactie. Daar krijgen deelnemers een patatje voor een volle zak afval. Druten geeft een lot voor het afval, waarmee de opruimers een spelcomputer kunnen winnen. De beloning van de gemeenten zorgt ervoor dat de vuurwerkresten beter worden opgeruimd.

Reageer op dit artikel