nieuws

Informatiecentrum Grondstofallergie naar NBC

Nieuws

Informatiecentrum Grondstofallergie naar NBC

Informatiecentrum Grondstofallergie is met ingang van 1 januari 2014 ondergebracht bij het Nederlands Bakkerij Centrum (NBC). Het Informatiecentrum wordt gefinancierd vanuit het Sociaal Fonds dat wordt bestuurd door sociale partners.

Werkgevers- en werknemersorganisaties vinden het voorkomen van grondstofallergie belangrijk. Zij werken al vanaf 2003 nauw samen om de blootstelling aan meelstof terug te dringen en astma te voorkomen. De branche wil deze  aanpak voortzetten en heeft daarom het Informatiecentrum Grondstofallergie met ingang van 1 januari 2014 ondergebracht bij het NBC.

Grondstofallergie is een sluipend proces dat kan ontstaan door werken met meel en enzymen. Het kan worden opgebouwd tijdens het werken met meelstof. Uiteindelijk kan deze allergie leiden tot astma. Op de website www.blijmetstofvrij.nl staan diverse tips om ‘stofarm’ te werken.

Reageer op dit artikel