nieuws

Hoe goed is het brood in Duitsland?

Nieuws

Hoe goed is het brood in Duitsland?

In Duitsland komt 70 procent van het brood uit het grootbedrijf. Dat is rijkelijk veel voor een land dat bekend staat om zijn rijke broodcultuur. Het tv-programma ZDFzeit onderzocht het verschil tussen ambachtelijk en industrieel gebakken brood in Duitsland.

Hoeveel gezonder is ambachtelijk gebakken brood ten opzichte van supermarktbrood, vraagt ZDFzeit zich af in het programma ‘Wie gut ist unser Brot?’ Een interessant programma over de productie en samenstelling van de diverse broodsoorten.
Uit het programma blijkt dat 70 procent van het brood in Duitsland bij het grootbedrijf vandaan komt. Een echte bakker in Düsseldorf maakt het brood zo lekker dat je er geen beleg op hoeft te doen, maar het kost €4,10. Een broodje van 35 cent dat uit de fabriek van Harry Brot komt, lijkt dan aantrekkelijker. ‘Mein Bäcker heisst Harry’, luidt de reclame van het bedrijf dat ik de zeventiend e eeuw ooit werd gestart.

 

Het programma is dinsdagavond 21 januari uitgezonden van 20.15 tot 21 uur.

Reageer op dit artikel