nieuws

Grote brand bakkerij De Groot in Purmerend

Nieuws

Grote brand bakkerij De Groot in Purmerend
Brand bij Echte Bakker Harry Groot in Purmerend.

De bakkerij van Harry de Groot in het centrum van Purmerend is dinsdagochtend getroffen door brand. Eén werknemer moest voor controle naar het ziekenhuis, omdat er rook was ingeademd. De brand is inmiddels onder controle.

De brand ontstond rond 7 uur in de ochtend in het gedeelte met bakovens op de bovenverdieping van de bakkerij. De bakkerij ligt in de historische binnenstad, dus zette de brandweer veel mensen materieel in om te voorkomen dat het vuur oversloeg.

Medewerkers ontdekten de brand in de stookoven. Na de brandweer te hebben gebeld, zijn ze naar buiten gevlucht. Eén werknemer moest voor controle naar het ziekenhuis, omdat er rook was ingeademd. Vier anderen werden ter plaatse door ambulancepersoneel behandeld.

De bakkerij verwacht volgens RTV Noord Holland een week dicht te zijn.

Reageer op dit artikel