nieuws

Geen regeling asbestsanering ovens

Nieuws

Geen regeling asbestsanering ovens
De vervanging van oude ovens komt voor rekening van de bakker zelf. Foto Henk Riswick

Bakkers die nog werken met ovens waarin asbest is verwerkt, draaien zelf op voor de kosten van vervanging of revisie daarvan. Het ministerie van Infrastructuur & Milieu laat desgevraagd weten dat er geen overheidsregeling is voor de sanering van asbest in bakkerij-ovens.

Dat is bijvoorbeeld wel het geval bij vervanging van asbestdaken. In het verleden is voor de agrarische sector ook een afzonderlijke saneringsregeling in het leven geroepen.

De Nederlandse Brood- en banketbakkers Ondernemers Vereniging (NBOV) verwacht dat het niet nodig is om de politiek aan te sporen een dergelijke regeling voor de bakkerij in het leven te roepen. ‘De overheid trekt voor dit soort zaken over het algemeen alleen geld uit als er sprake is van een wezenlijk probleem. Binnen de ambachtelijke bakkerij is dit, zoals het er nu naar uitziet, niet aan de orde. De NBOV onderneemt dus op dit moment geen specifieke stappen richting de overheid’, laat NBOV-woordvoerder Sandra Wewer weten.

 

Meer over de asbestaffaire in Bakkerswereld nummer 2, die op 31 januari verschijnt.

 

Lees ook:

IAS: conclusies asbest bij bakkers voorbarig

 

Reactie NVWA op ‘asbestbrood’ uit Zembla

 

Bakkersland: ‘Nooit sprake van brood met asbest’

 

Zo goedkoop mogelijk ten koste van veiligheid

 

Asbest in oven van broodfabriek Bakkersland

Reageer op dit artikel