nieuws

CDA wil maatregelen voor mkb

Nieuws

CDA wil maatregelen voor mkb

Het CDA heeft vrijdag met een aantal gerichte maatregelen om het MKB (Midden- en Kleinbedrijf) te stimuleren.

Het CDA wil de winstbelasting voor kleinere bedrijven halveren, van 20% naar 10%. De plicht voor werkgevers om zieke werknemers twee jaar door te betalen, moet terug worden gebracht naar één jaar. Ook willen wij dat startende ondernemers met maximaal drie werknemers drie jaar lang een korting op de werkgeverslasten krijgen. Daardoor wordt het voor succesvolle ZZP-ers makkelijker om de stap te maken naar een onderneming met personeel.

Onder een MKB-onderneming verstaat het CDA een onderneming met 50 werknemers of minder. Het zijn juist deze ondernemingen die de zwaarste klappen van de crisis hebben opgevangen. Het MKB is goed voor 60% van de werkgelegenheid in Nederland. Daarmee is het MKB de motor van onze economie en het cement van de lokale samenleving. Slechts 32% van de Nederlandse bedrijven die het afgelopen jaar een lening aanvroegen kregen deze echter toegekend. Dit is het laagste percentage in de Eurozone! Inmiddels is 1 op de 10 personen van de mensen die werken zzp’er. Maar zzp’ers krijgen amper de mogelijkheid om door te groeien naar een onderneming met personeel. Ook dit willen we met onze voorstellen stimuleren.

Het CDA wil deze negatieve spiraal doorbreken. Dat vraagt om meer gedurfde, ook ongebruikelijke maatregelen. Want het MKB moet lucht krijgen voor groei, ruimte voor vertrouwen en zekerheid voor nieuwe banen en nieuwe bedrijvigheid.

Reageer op dit artikel