nieuws

Winkeliers verwachten forse kerstomzet

Nieuws

Winkeliers verwachten deze kerstperiode een extra omzet van tussen de €800 en €810 miljoen.

Winkeliers verwachten forse kerstomzet

In totaal schatten de winkeliers in de feestmaanden een extra omzet te behalen van €1,4 miljard. Die omzet behelst Sinterklaas, Kerst en Oud en Nieuw. Een groot deel van deze extra omzet wordt naar verwachting komend weekend behaald.

De consument stort zich met name op het kerstfeest. Suzanne van de Graaf van Detailhandel Nederland: ‘Waar ‘vroeger’ één of twee keer kerst met het gezin gevierd werd, verdelen veel mensen nu de tijd tussen de (gescheiden) ouders en schoonouders. Door het hoge aantal samengestelde gezinnen worden steeds vaker ook het kerstontbijt en de kerstbrunch gebruikt om samen te komen. Deze trend heeft als gevolg dat mensen meer besteden aan cadeaus en aan eten en drinken.’

Eten blijft één van de favoriete manieren waarop mensen kerst vieren. Dat is terug te zien in de cadeaus: gourmetsets, design snijplanken, luxe messenblokken, tapasbordjes en sets om zelf sushi te maken worden veel verkocht. Dit jaar is het wederom erg populair om thuis luxe diners te organiseren. Daar hoort natuurlijk een kerstboom bij en er wordt dit jaar veel aandacht besteed aan de versiering buitenshuis.

Reageer op dit artikel