nieuws

Steeds meer supers open op Eerste Kerstdag

Nieuws

Steeds meer supers open op Eerste Kerstdag

Eerste Kerstdag is niet meer vanzelfsprekend een rustdag in de supermarkt.

Dertig Albert Heijns zijn die feestdag open, net als 25 Jumbo-vestigingen. Dat blijkt uit een rondgang van Distrifood. Bij Plus gooien slechts drie van de 255 winkels hun deuren open op Eerste Kerstdag. Toch gaat de ontwikkeling van het boodschappen doen op 25 december snel.

Twee jaar terug waren slechts acht Jumbo’s open op 25 december en een handjevol AH to go’s. Tweede Kerstdag blijkt voor heel veel werknemers al een werkdag. Dan zijn er 300 Albert Heijns open, 188 Jumbo’s en 41 Plussen. Om de drukte te spreiden, is het merendeel van de winkels op zondag 22 december in bedrijf. Bij AH ontvangen ruim 700 vestigingen (dat is nog exclusief de AH to go’s) klanten. Volgens Jumbo zijn op die dag 323 vestigingen aan het werk. En ook het merendeel van de Pluswinkels laat de kassa’s rinkelen op deze dag: 323 Plussen zijn open.
Waar met Kerst en de zondag ervoor een groot deel van de ondernemers en bedrijfsleiders aan het werk gaat, ontbreekt de animo voor Nieuwjaarsdag. Slechts zestig AH’s, 27 Jumbo’s en zes Plussen openen op 1 januari de deuren.

Reageer op dit artikel