nieuws

Opnieuw minder omzet supers

Nieuws

Opnieuw minder omzet supers

Supermarkten hebben in de tweede week van oktober opnieuw minder omzet behaald dan in dezelfde week een jaar eerder.

Dit blijkt uit cijfers van onderzoeksbureau IRI. Supermarkten behaalden in week 41 een omzet van €629 miljoen. Dat is 0,9 procent minder dan in dezelfde week een jaar eerder.
Supermarkten zitten al weken in een omzetdip. In de laatste vijf weken kwamen de verkopen van supers maar liefst vier keer lager uit dan in dezelfde week een jaar eerder. En de omzetgroei van supermarkten is sinds eind augustus niet meer boven de 1 procent uitgekomen. Door de slechte gang van zaken is de cumulatieve omzetgroei voor 2013 inmiddels gedaald naar 1,9 procent.

IRI geeft geen cijfers van individuele ketens, maar het lijkt erop dat er sprake is van een parallel tussen de markt en de omzetontwikkeling bij Albert Heijn. Distrifood berichtte eerder dat franchisers al wekenlang te maken hebben met een omzetindex die maar niet boven de 100 uit wil komen.

Reageer op dit artikel