nieuws

Bakker De Reijsende Man haakt in op toerisme

Nieuws

Bakker De Reijsende Man haakt in op toerisme

Bakker De Reijsende man in Oirschot is vernieuwd. Het was nodig omdat de functie van zijn bedrijf noodgedwongen is veranderd. Toeristen komen nu veelvuldig over de vloer.

De Reijsende Man ligt op een plein midden in het historische centrum van Oirschot. Waar het plein vroeger meer een functie had om dagelijkse verse boodschappen te doen, komen hier nu veel toeristen en dagjesmensen. Samen met conceptontwikkelaar Studio Schoot en Redie Interieurs is de Reijsende man een traject ingegaan met als doel een dusdanige formule te ontwikkelen die past bij de veranderde/veranderende marktomstandigheden. De verbouwing van het bedrijf is nu afgerond.

Een aantal jaren geleden is er net naast het dorpscentrum, op een steenworp afstand van De Reijsende Man, een winkelcentrum gebouwd met ruime parkeergelegenheid waar een aantal supermarkten en een bakker zijn gevestigd. Mede hierdoor zijn klanten hun dagelijkse brood bij de super of bij de andere bakker gaan kopen. De bakker zag zijn omzet zag teruglopen en is zich daardoor gaan afvragen of hij niet meer in moest spelen op het nieuw ontstane toerisme op het plein. Na gesprekken te zijn aangegaan met een conceptontwikkelaar (Hans van der Schoot, Studio Schoot te Oirschot) en Redie Interieurs is de nieuwe formule ontwikkelt.

Reageer op dit artikel