nieuws

Nationaal Schoolontbijt steunt War Child

Nieuws

De elfde editie van het Nationaal Schoolontbijt heeft muziek als rode draad en start met een ontbijtconcert. Ieder jaar wordt het evenement gelinkt met een goed doel, dit jaar is dat War Child.

Nationaal Schoolontbijt steunt War Child

Het Nationaal Schoolontbijt, dit jaar van 4 tot en met 8 november, werkt ieder jaar samen met een goed doel. Dit jaar heeft de organisatie gekozen voor War Child. Het doel helpt wereldwijd kinderen in oorlogsgebieden. In creatieve workshops leren de kinderen omgaan met de gevolgen van geweld.

Muziek

Muziek speelt een grote rol in deze programma’s van War Child. De opening van Het Nationaal Schoolontbijt staat ook in het teken van muziek. De aftrap van het Schoolontbijt  vindt dit jaar plaats in de vorm van een ontbijtconcert, dat via een livestream op alle basisscholen te volgen is.

Donatie

Het symbolische bedrag dat de scholen voor de ontbijtjes afdragen, maakt een donatie aan War Child mogelijk. Het tweede doel dat een donatie ontvangt is Bake for Life, de stichting die bakkerijen bouwt in derde wereld landen om kansarmen een beter bestaan te geven.

Reageer op dit artikel