nieuws

Schaptaken naar ministeries

Nieuws

De publieke taken van de product- en bedrijfschappen gaan op 1 januari 2014 over naar de ministeries van Economische Zaken en van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS).

Schaptaken naar ministeries

Dat schrijven minister Henk Kamp van Economische Zaken en zijn staatssecretaris Sharon Dijksma woensdag in een brief aan de Tweede Kamer. De regelgevende en beleidsmatige activiteiten gaan naar beide ministeries, waarbij het gros van de taken bij EZ zal terechtkomen. Verder gaat de uitvoering van regelingen naar de Dienst Regelingen en krijgt ook de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit een aantal taken erbij.

Heffing

Op dit moment zijn de brancheorganisaties NBOV en NVB in overleg hoe de gevolgen van de opheffing van deze schappen moet worden opgevangen. De opheffing heeft onder meer gevolgen voor NBC, het Voorlichtingsbureau Brood, het Nationaal Schoolontbijt, de branche promotie, de Werkgroep voor de bakker, Specs- en RiskPlaza. Met het opheffen van de schappen komt er ook een eind aan de heffing en drogen de heffingsgeleden op. Via de schappen had de heffing een wettelijk karakter.

Reageer op dit artikel