nieuws

Problemen met nieuw 5-euro-biljet

Nieuws

De invoering van het nieuwe vijf-euro-biljet verloopt niet in alle winkels vlekkeloos. Verschillende winkels accepteren het nieuwe briefje niet, omdat het door controleapparaten als vals wordt aangemerkt.

Problemen met nieuw 5-euro-biljet

Verschillende winkels in Amsterdam accepteren het nieuwe biljet niet, blijkt uit onderzoek van de Amsterdamse televisiezender AT5. De Nederlandsche Bank (DNB) is op de hoogte van de problemen. Caissières en ondernemers herkennen het briefje niet en het controleapparaat geeft aan dat het biljet vals is. Hierdoor wordt het geld geweigerd.

Leveranciers van de detectieapparaten zijn zelf verantwoordelijke voor het update van de apparaten. De DNB zegt er alles aan gedaan te hebben om iedereen op de hoogte te brengen van de invoering van de nieuwe biljetten.

Reageer op dit artikel