nieuws

Moederdagtaart voor prinses Beatrix

Nieuws

Drie jonge patissiers hebben vrijdagochtend 10 mei de Moederdagtaart op Paleis Huis ten Bosch aangeboden aan prinses Beatrix. De taart werd in ontvangst genomen door de hofdame en de persoonlijk secretaris van de prinses, beiden waren onder de indruk van de taart.

Moederdagtaart voor prinses Beatrix

De Moederdagtaart is gemaakt door Boudewijn Nijmeijer uit Spijkenisse (Gouden Gard), Evert van Heumen uit Papendrecht (Zilverend Gard) en Kevin van der Zwet uit Lisse (Bronzen Gard). Het thema was ‘Gouden Jaren’, als ode aan de bijzondere moederrol die prinses Beatrix voor Nederland heeft vervuld.

De grote oranje taart was gedecoreerd met portretten van de prinses en uit de taart kwam een showstuk van gouden krullen met oranje bloemen. De frisse taart was opgebouwd uit frambozencompote, citroencremeaux, zachte biscuit met gekarameliseerde amandelstukjes en vanille-chocolademousse.

De aanbieding van de Moederdagtaart is een jaarlijks terugkerend initiatief van de NBOV, waarvan prinses Beatrix beschermvrouwe is.

Reageer op dit artikel