nieuws

Geldproblemen personeel ook zaak werkgever

Nieuws

Mensen in loondienst zitten steeds vaker in financiële problemen en kloppen sinds 2011 steeds vaker aan bij de schuldhulpverlening. Daarmee is het ook een probleem van werkgevers geworden. Volgens het Nibud heeft inmiddels 79 procent van de bedrijven werknemers met financiële problemen.

Geldproblemen personeel ook zaak werkgever

Werknemers met geldproblemen leveren de werkgever meer kosten op, want volgens het Nationaal Instituut voor Budgetvoorlichting (Nibud) zijn werknemers met schulden 20 procent minder productief en zullen ze eerder stelen of frauderen. Als er sprake is van loonbeslag kost dat de werkgever bovendien extra administratie, het verwerken van een loonbeslag kost minimaal een uur. Daarnaast is er een hoger ziekteverzuim en is er sprake van meer verzoeken om voorschot op het loon.

Het Nibud adviseert werkgevers meer te doen aan preventie. Daarom ontwikkelde het Nibud in samenwerking met Vereniging Eigen Huis (VEH) en het Nationaal Initiatief Geld Advies Dienst (GAD) de ‘Quickscan’ en het ‘Persoonlijk Geldplan’. Werkgevers kunnen daarmee op een laagdrempelige manier hun werknemers helpen bij het voorkomen en oplossen van geldproblemen.

Reageer op dit artikel